• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Wegańskie i bezglutenowe przepisy Vegemi.pl

  • Menu
  • Przepisy Wegańskie
  • Produkty Wegańskie
  • O blogu Vegemi.pl

Kotlety z ryżem

18 kwietnia 2019 by Vegemi Leave a Comment

Kotlety z ryżem

Kotlety z ryżem

Dzisiaj przepis na wegańskie kotlety z ryżem i kukurydzą. Doszłam do wniosku, że pokaże dzisiaj właśnie kotlety z ryżem, kukurydzą i warzywami, bo może potrzebujecie takiego przepisu i pyszne kotlety znajdą się także na waszym świątecznym stole. Mi osobiście bardzo ale to bardzo smakowały! Przez cały dzień mogłam jeść tylko to, nawet bez żadnych sosów, na ciepło i zimno. Jakie są Twoje ulubione kotlety? Na moim blogu pojawił się już różne przepisy na wegańskie kotlety: kotlety z kaszy gryczanej, kotlety z pieczarkami, kotlety z ziemniakami, kotlety z ziemniakami i fasolą, kotlety z kalafiora, kotlety ziemniaczane oraz kotlety z fasoli. Świetne jest to, że można zmieniać, rozwijać i udoskonalać kombinacje smakowe kotletów! Dlatego nigdy dość przepisów na różne kotlety. Każde są pyszne o ile dobrze doprawione i ukształtowane. Z ryżem, kaszą gryczaną, kaszą jaglaną z fasolą, tofu, soczewica, ciecierzycą i soją Zapraszam serdecznie na mój pyszny przepis na wegańskie kotlety z ryżem i kukurydzą:

Kotlety z ryżem

Kotlety z ryżem – składniki:

  • 1 słoik lub puszka kukurydzy (240-250g)
  • 3 marchewki
  • 1 szklanka ryżu
  • 2,5 szklanki wody
  • 1/2 łyżeczki soli kala namak
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 cebule
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej

Kotlety z ryżem – przepis:

  1. Gotuję ryż – wsypuję ryż do zagotowanej wody, zamykam pokrywka i gotuję 10 minut. Musi być miękki.
  2. Obieram 2 cebule, szatkuję ręcznie lub w melakserze.
  3. Na patenie wlewam olej i podsmażam na nim cebule aż będą złote. Dodaję obrane i starte w melakserze albo na tarce, marchewki.
  4. Ze słoika z kukurydzą odlewam zalewę i do miski wsypuję kukurydzę, cebulę, sól kala namak, posikaną natkę pietruszki i mąkę ziemniaczaną.
  5. Nakładam rękawiczkę i wszystko dokładnie mieszam.
  6. Z masy formuję kotlety i obtaczam je w bułce tartej. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj więcej mąki, jeśli zbyt gęsta trochę wody lub płynu z kukurydzy.
  7. Na patelni rozgrzewam olej.
  8. Smażę wegańskie kotlety z ryżem i kukurydzą z obu stron na złoty kolor.
Udostępnij przepisTweetnij przepis

Filed Under: Przepisy Wegańskie Tagged With: jak przygotować kotlety, jak zrobić kotlety wegetariańskie, jak zrobić kotlety z ryżem, kotlety, kotlety z kukurydzą, kotlety z ryżem, pomysł na kotlety, przepis na kotlety, przepis na kotlety z kukurydzą, przepis na kotlety z ryżem, przepis na wegańskie kolety, przepis na wegetariańskie kotlety, wegańskie, wegańskie kotlety, wegetariański

Social Media VegeMi

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Previous Post: « Gołąbki z kaszą gryczaną
Next Post: Wegańskie placki ziemniaczane »

Reader Interactions

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Primary Sidebar

Social Media VegeMi

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Nowe przepisy wegańskie

  • Rosół z grzybami
  • Pasta z buraków
  • Wegańskie ciastka z kremem Vegan Bakery
  • Bezglutenowa pizza z wegańskim serem
  • Sałatka ziemniaczana

Najnowsze komentarze

  • Karol o Zupa pomidorowa
  • Jagoda o Zupa pomidorowa
  • Gabii o Zupa pomidorowa
  • Zuźka o Zupa pomidorowa
  • Zielona oliwka o Zupa pomidorowa

Archiwa

  • Grudzień 2019
  • Listopad 2019
  • Październik 2019
  • Wrzesień 2019
  • Sierpień 2019
  • Lipiec 2019
  • Czerwiec 2019
  • Maj 2019
  • Kwiecień 2019
  • Marzec 2019
  • Luty 2019
  • Styczeń 2019
  • Grudzień 2018
  • Listopad 2018

Kategorie

  • Produkty Wegańskie
  • Przepisy Wegańskie

Przepisy

blogi kulinarne

Meta

  • Zaloguj się
  • Kanał RSS z wpisami
  • Kanał RSS z komentarzami
  • WordPress.org

Footer

  • Menu
  • Przepisy Wegańskie
  • Polityka prywatności
  • Produkty Wegańskie
  • O moim wegańskim blogu Vegemi.pl

Copyright © 2019 Wegańskie i bezglutenowe przepisy Vegemi.pl on the Foodie Pro Theme