Hummus z papryką

Hummus z papryką

Hummus z papryką

Pokażę dziś prosty, pyszny i sycący przepis na hummus z papryką podany z makaronem. Ponieważ ostatnio mamy w domu duże zapasy ciecierzycy w słoikach to uznałam, że zrobię z niej jakiś szybki i smaczny hummus na śniadanie. Padło więc na hummus z papryką, bo jakiś czas temu pokazywałam już dużo zielonych hummusów. Teraz już tęskno było mi za takim z wędzoną papryką i czosnkiem. Hummus z papryką nadaje się wprost wyśmienicie na obiad, do połączenia z makaronem, ryżem lub kluskami! Dlatego więc dla odmiany, podałam go rodzinie właśnie z makaronem a dokładnie ze spaghetti. Już na moim  blogu jest jeden podobny przepis, jednak na inny hummus z makaronem i jest to: makaron z humusem.

Hummus z papryką

Hummus z papryką – składniki:

  • 2 słoiki ciecierzycy (480)
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • duża szczypta soli

Hummus z papryką – przepis:

  1. Czosnek obieram.
  2. Do blendera wrzucam ciecierzycę (razem z zalewą), sól, olej, wędzoną paprykę oraz obrany czosnek.
  3. Całość blenduję na gładką masę z pomocą tempera.
  4. Mój przepis jest gotowy, hummus z papryką można wcinać!
Inne przepisy Vegemi:

3 myśli na “Hummus z papryką”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.