Wege burger

Wege burger

Wege burger

Dawno już nie było dania, za którym z pewnością dużo osób już tęskniło. A jest to wege burger a nawet vegan burger! Och … nie raz człowiek na kwarantannie tęskni za pójściem gdzieś na jakiś fast food albo po prostu, nie oszukując się, chce zjeść pysznego burgera i kropka 😉 Ja poczułam dzisiaj taką potrzebę i natychmiast zrealizowałam moje małe marzenie. Czasami udaje się zrobić coś dobrego dla siebie 🙂 Przed wami pyszny, soczysty i duży wege burger. Jakie dodatki w burgerach lubicie najbardziej? Dla mnie rzeczą konieczną jest smażone tofu lub jakieś mięsopodobne roślinne kotlety. Nie może również zabraknąć ogórka i nie za dużej ilości cebulki 😉

Wege burger

Wege burger – składniki:

Wege burger – przepis:

  1. Bułki z serem opiekam w piekarniku, opiekaczu lub w mikrofali.
  2. Smażę kotleta na patelni z olejem.
  3. Czas przygotować warzywa. Umyj pomidora, obierz cebulę i obierz ogórka.
  4. Pomidora kroję w plastry, cebulę również a do ogórka biorę obieraczkę i ścieram z niego plastry tak jak obierała bym go ze skórki.
  5. Wszystkie składniki ustawiam w nim w kolejności:
  6. Mój pyszny burger jest już gotowy do zjedzenia! Smacznego!
Inne przepisy Vegemi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.