Wegański Beyond Burger

Wegański Beyond Burger

Wegański Beyond Burger

Dzisiaj przychodzę z wyjątkowym produktem, którym jest wegański Beyond Burger. Myślę, że o tym, czym jest wegański Beyond Burger już dużo osób od dawna wie, ponieważ co najmniej od roku jest on popularnym produktem wśród osób na diecie roślinnej. Lecz jeżeli jeszcze nie wiesz, to już śpieszę z tłumaczeniem! Jest to wegańskie mięso w kształcie krążka, które wyjątkowo przypomina w smaku mięso wołowe jak mówią rodzicie i znajomi. Źródłem białka w nich jest białko grochu. Jeden taki kotlet (w pojedynczym opakowaniu można znaleść dwie sztuki) zawiera aż 20g białka, czyli więcej niż w przypadku prawdziwego kotleta wołowego. Swój mięsny, różowy kolor zawdzięczają za to dodatkowi soku z buraka. Bardzo się cieszę, że na rynku powstało coś takiego, co jest odzwierciedleniem mięsa w wersji roślinnej. Jestem pewna, że będzie smakował on weganom, wegetarianom oraz osobom dopiero przechodzącym na którąś z tych diet i nie potrafiącym zapomnieć o smaku mięsa. Beyond w strukturze jest mięsisty, posiada  formę gęstszego, mocniej zbitego lecz nie za twardego kotlecika sojowego. W smaku moja rodzina i znajomi twierdzą, że jest bardzo podobny do mięsa. Sam w formie surowej (przed usmażeniem) pachnie dla mnie w dużym stopniu, jak surowe mięso a po usmażeniu pachnie, jak prawdziwe smażone mięso! Jeżeli zapytacie mnie o cenę i miejsce kupna, to odpowiedź jest taka, że kupione one zostały w sklepie Organic za około 30zł za 1 opakowanie, wiem, wiem już drożej być nie mogło! W Lidlu i innych marketach dostaniecie je okresowo dużo taniej. Chociaż nie są one tanie, to sądzę, że i tak koniecznie warto je kupić i spróbować bo zjedzenie buły z dodatkami jako burgera jest po prostu mega przyjemne!

Wegański Beyond Burger

Skład:

woda, izolat białka grochu, olej rzepakowy, rafinowany olej kokosowy, aromat dymu wędzarniczego, stabilizatory: celuloza, metyloceluloza, guma arabska, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, sól, olej słonecznikowy, drożdże suszone, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, kwas octowy, barwnik: ekstrakt buraczany, skrobia modyfikowana, ekstrakt z jabłka, koncentrat soku cytrynowego.

 

Inne przepisy Vegemi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.