Wegański i bezglutenowy spód do pizzy SCHAR

Wegański i bezglutenowy spód do pizzy SCHAR

Wegański i bezglutenowy spód do pizzy SCHAR

Kolejny wpis z serii livestyle , czyli wegańskie i bezglutenowe spody do pizzy SCHAR. Znam je bardzo dobrze, najczęściej używa ich moja babcia, gdy chce zrobić mi  przyjemność i przygotować pizzę lub zapiekankę. Sama także, tak na szybko wykorzystuję wegańskie i bezglutenowe spody do pizzy SCHAR. Znam też doskonale ich makarony, ciastka, pieczywo i mieszanki różnych mąk. Wiadomo, zawsze można też zrobić samemu chleb lub spód do pizzy własnoręcznie, ale można też użyć gotowego, gdy nie ma się ochoty lub czasu na wyrabianie ciasta, wyrastanie i formowanie. Blat do pizzy SCHAR jest wegański i bezglutenowy. Nie raz nie mam co jeść na mieście, wiadomo, gdy jest się weganką i osobą niejedzącą glutenu, praktycznie nie można dostać na mieście pizzy. Ja nigdy jeszcze nie spotkałam się z pizzą bezglutenową, która nie była by zrobiona przeze mnie lub moją rodziną. Można wtedy w domu użyć takiego właśnie spodu, ułożyć sobie na pizzy swoje ulubione dodatki i najeść się do syta. Ja ze spodem SCHAR mam pewne wspomnienie, którego nie zapomnę. Gdy byłam młodsza, miałam wycieczkę razem z moją grupą z zajęć, na wypad na pizzę. Wygraliśmy wtedy jakieś miejsce w konkursie i wszyscy byli szczęśliwi. Jak myślisz? Co zrobiła wtedy mała VegeMi? Poprosiłam moją mamę o pomoc i wzięłyśmy spody Schar, ułożyłyśmy na nim moje ulubione dodatki, wegański ser żółty, wszystko szczelnie owinęliśmy folią i zanieśliśmy do tej pizzerii. Poprosiliśmy, żeby mi ją tylko podgrzali w opakowaniu. Hahaha trzeba sobie jakoś radzić w życiu 😉 Pamiętam wtedy zainteresowanie wszystkich z grupy, gdy zobaczyli inną pizzę, którą przyniosłam. Wszyscy ucinali sobie po niedużym kawałku (bo większego nie pozwalałam) i każdy próbował mojej pizzy z wegańskim serem. Spody do pizzy Schar sprawdzają się świetnie, nigdy mnie nie zawiodły, a pizze wychodziły i wychodzą z nich pyszne! Moja pizza zawsze jest robiona wtedy z wegańskim serem Violife którego opis ukazał się kilka dni temu również na blogu. A Ty? Pizzę z jakimi dodatkami lubisz?

Skład:

Skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, woda, olej słonecznikowy, skrobia ryżowa, syrop ryżowy, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, guma guar; drożdże, włókno roślinne, (psyllium) sól, regulator kwasowości: kwas winowy. A i jeszcze – w opakowaniu są 2 blaty, każdy oddzielnie zafoliowany więc można wykorzystać je w różnym terminie.

Inne przepisy Vegemi:

7 myśli na “Wegański i bezglutenowy spód do pizzy SCHAR”

  1. VegeMi! Jak mogłaś mi to zrobić! Teraz spać nie będę mogła tylko o pizzy będę myśleć 😀 😀 no cóż, dietę trzeba zacząć od jutra ;P

  2. Nie raz widziałam go w sklepie ale nigdy się mu nie przyglądałam. Nie wiedziałam że jest wegański i bezglutenowy :O Chętnie zrobię na nim pizzę

  3. Kupię w najbliższy weekend i zrobię pizzę dla siebie i dla chłopaka <3 Dziękuję za recenzję!

  4. Uwielbiam pizzę! Muszę sobie taki spód sprawić. A najlepiej dwa. Jak pizza jest w liczbie parzystej to się nie tyje nie? 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.