Przejdź do treści

Kasza jaglana na słodko

Kasza jaglana na słodko
Kasza jaglana na słodko

Dzisiaj przepis idealny na śniadanie, czyli kasza jaglana na słodko wegańska ma się rozumieć. Powiem tak: kasza jaglana na słodko jest idealna do przygotowania na śniadanie, zresztą tak samo jak mój przepis na ryż z mlekiem kokosowym. Ponieważ przepisy te są sycące, smaczne i proste do przygotowania to pasują dla każdego. Ich smak można również dostosować. Często jesz kaszę jaglaną? Ja dość często i bardzo ja lubię. Zawsze gdy już ją gotujemy kaszę, to w takich ilościach, że potem jemy ją przez dłuższy czas i wykorzystujemy do kilku posiłków. Na moim blogu pojawił się z kategorii dań z kaszą jaglaną, tylko jedno danie. A konkretnie gołąbki z kaszą jaglaną. Są one, jak każde gołąbki, pracochłonne ale tak pyszne, że naprawdę warto je zrobić! Oto moja kasza jaglana na słodko w wersji wegańskiej 🙂

Kasza jaglana na słodko

Kasza jaglana na słodko – składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 1 mały kubek mleka (ja użyłam roślinnego sojowego)
  • kilka łyżek dowolnego dżemu
  • kilka łyżeczek syropu klonowego
  • mała garść suszonych migdałów (lub innych dodatków takich jak orzechy, czekolada, świeże owoce itp.)

Kasza jaglana na słodko – przepis:

  1. Gotuję kaszę jaglaną na sypko.
  2. W garnku podgrzewam mleko.
  3. Na talerz przekładam kaszę jaglaną.
  4. Dodaję podgrzane mleko, dżem, suszone migdały czy inne ulubione orzechy, dodatki itp.
  5. Moje pyszne śniadanie jest gotowe! Proste z ulubionymi dodatkami bo kasza jaglana na słodko zawsze jest dobra! Pozdrawiam VegeMi!

2 komentarze do “Kasza jaglana na słodko”

  1. Pingback: Kasza jaglana z pomidorami - przepis Vegemi.pl

Możliwość komentowania została wyłączona.