Zupa z pieczarek

Zupa z pieczarek

Zupa z pieczarek

Oto klasyczna zupa z pieczarek z już nieklasycznym dodatkiem, czyli papryką! Zawsze moja rodzina jak również i ja, powtarzamy, że w kuchni trzeba eksperymentować. Więc czemu by tak nie poszaleć i dodać właśnie paprykę? 😀 Wyszło fajnie, zupa z pieczarek jest pysznym daniem do przygotowania „na szybko”. Jeżeli posiadasz aktualnie w domu pieczarki, a nie chce ci się przygotowywać czegoś wybitnie skomplikowanego, to jest to przepis właśnie dla ciebie 🙂 U mnie w domu zupy jadamy właściwie na każdy posiłek i o każdej porze dnia. Na śniadanie, obiad i kolację. Polecam wam spróbować zrobić tą właśnie zupę na smaczne, proste, ciepłe i rozgrzewające drugie śniadanie lub obiadokolację.

Zupa z pieczarek

Zupa z pieczarek – składniki:

  • 500g pieczarek
  • 500g ziemniaków
  • 2 papryki
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 cebula
  • olej
  • 1,5 litra wody

Zupa z pieczarek – przepis:

  1. Cebulę obieram i szatkuję ręcznie lub w melakserze, może być kostka lub talarki.
  2. Paprykę kroję w długie paski.
  3. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę
  4. Do garnka wlewam olej.
  5. Smażę na nim cebulę aż zacznie się rumienić.
  6. Pieczarki oczyszczam i kroję w plastry.
  7. Pieczarki podsmażam razem z cebulą.
  8. Na do garnka wlewam wodę i wsypuję pokrojone ziemniaki. Zagotowuję.
  9. Po około 10 minutach dodaję paprykę,
  10. Po 3-4 minutach wlewam mleko kokosowe i doprawiam solą oraz pieprzem do smaku.
  11. Wystarczy poczekać aż ziemniaki będą dobrej miękkości i gotowe!
Inne przepisy Vegemi:

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.