Przejdź do treści

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty
Surówka z młodej kapusty

Dzisiaj u mnie na stole pojawiła się wegańska surówka z młodej kapusty. Przygotowana przeze mnie surówka z młodej kapusty jest świetnym elementem obiadu na taką ciepłą pogodę, jaką mamy teraz. Generalnie wszystkie surówki są dobre, ponieważ są lekkie, soczyste, surowe, pełne witamin a do tego smaczne. Jest to pierwsza moja surówka, która pojawiła się na blogu ale za to nie pierwsza sałatka. Jest już na blogu sałatka z czerwonej kapusty, która również dobrze się nada na taką pogodę, jak również wegańska mizeria, która sałatką nie jest ale również jest lekka i smaczna. Z czym najbardziej lubisz surówkę? Moimi ulubionymi są chyba surówka z botwiny, z marchewki, z ogórków oraz właśnie z kapusty. Zapraszam na mój prosty przepis.

Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty – składniki:

  • 1 młoda kapusta
  • 2 cebulki dymki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 małe pęczki koperku
  • 150 ml jogurtu wegańskiego lub soku jabłkowego
  • sól i pieprz

Surówka z młodej kapusty – przepis:

  1. Kapustę przekrawam na pół i kroję w cienkie paski.
  2. Dymki szatkuję ręcznie w plasterki razem z zieloną częścią.
  3. Koparek szatkuję.
  4. Do miski wsypuję kapustę i trochę soli.
  5. Całość ugniatam ręką aż będzie miękka.
  6. Dodaję jogurt, koperek i cebulki. Całość mieszam.
  7. Gotowe! Smacznego, wegańska surówka z młodej kapusty jest gotowa do jedzenia!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *